Jassentechniek

De Jassentechniek is een behandelingsmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast -lees jassen- los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, spanning, stress, negatieve overtuigingen en patronen. De Jassentechniek geeft uitstekende resultaten bij burn-out symptomen, onverwerkte trauma’s, vermoeidheidsklachten en een groot aantal fysieke klachten.

Het ontstaan van de naam Jassentechniek.

De naam Jassentechniek is ontstaan omdat ons fysieke lichaam te vergelijken is met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, stressjas en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer, je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Voor wie werkt deze techniek?

Iedereen draagt jassen – ballast of de bekende rugzak – met zich mee. Bij de een zijn deze wat dikker als bij een ander. Echter, jij bepaalt zelf of je daar last van hebt of niet. Wanneer deze jassen je tot last worden kan deze techniek iets voor je betekenen. Wellicht is het je opgevallen dat de laatste tijd bij steeds meer mensen de “jassen” wat zwaarder zijn gaan “hangen”. Wanneer dit gebeurt merk je dit direct.

Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast hebben is wanneer deze meer vermoeid en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vast te zitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten, toenemende angst, stress of worden dagelijks “achtervolgd” door een onverwerkt verleden. Kortom ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is één duidelijke overeenkomst; iedereen wil er vanaf.

Wat doet het met je?

Ook dit is persoonlijk en subjectief. De een wordt duidelijk fitter en de ander ervaart een intens gevoel van vrijheid. Opvallend veel mensen zitten na het loslaten van hun ballast en trauma’s uit het verleden beduidend beter in hun vel, zijn veel fitter en hebben meer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst!